Featured

Vaatproblemen

 

Een fanatieke wielersporter, triatleet en/of schaatser wil vaak zo intensief mogelijk sporten. Pijn en afzien lijken daar bij te horen. Pijn is echter niet altijd normaal; er kunnen ook meerdere lichamelijke oorzaken voor zijn. Een sportgerelateerd vaatprobleem is één van deze oorzaken.CYCLING

Eén op de vijf beroepswielrenners, triatleten en schaatsers krijgt in de loop van zijn sportcarrière te maken met een sportgerelateerd vaatprobleem. Hierdoor ontstaan pijnklachten in één been of beide benen tijdens het sporten. Niet alleen professionele sporters, maar ook recreatieve sporters kunnen een dergelijk vaatprobleem ontwikkelen.

Het herkennen en vaststellen van een vaatprobleem is lastig en lukt alleen met gespecialiseerde testen. Vaak denken sporters, fysiotherapeuten en huisartsen ook niet direct aan een vaatprobleem als oorzaak van de beenklachten. Gevolg is dat sporters met een vaatprobleem vaak een lange weg afleggen tot een juiste diagnose en behandeling. Ze ondergaan vaak veel onnodige onderzoeken en behandelingen die geen of een beperkt effect hebben.

Klik hier voor meer informatie over vaatproblematiek

 

Uitleg self-check

 

totaalbenen

 

 

Met deze self-check kunt u als sporter inschatten hoe groot de kans is dat een vaatprobleem de oorzaak is van uw beenklachten.

Aan de hand hiervan krijgt u een gericht advies bij welke zorgverlener u de klachten het beste kan laten onderzoeken/behandelen. Het invullen van deze self-check duurt ongeveer 3 minuten. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Start nu de self-check!

 

 

 

 

 

Disclaimer:


"Dit e-consult is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld aan de hand van de door u gegeven informatie. Het is echter nooit een vervanging van een bezoek aan een sportarts met o.a. een volledige anamnese en lichamelijk onderzoek. De diagnose die wordt gesteld en de adviezen die worden gegeven zijn dan ook niet bindend."

"Ieder consult met een arts is gebonden aan het beroepsgeheim volgens de richtlijnen van het KNMG, zo ook de ingevoerde persoonlijke gegevens uit ‘de selfcheck". Openbaarmaking aan derden van de gegeven informatie zonder toestemming van de zorgvrager is dan ook niet toegestaan.’